Për muskuj

Ice Power për muskuj

 • Qetësim i sigurt i dhimbjes pa medikamente
 • I pershtatshëm për të gjithë familjen
 • Përbërësit efektivë mentol dhe etanol
 • Efikasitet i dëshmuar klinikisht*

Xheli dhe kremi Ice Power Cold Gel/creme janë të përshtatshëm për:

 • Dhimbjet në qafë dhe shpatulla
 • Kokëdhimbjet nga tendosja e muskujve
 • Dhimbjet e muskujve të shpinës
 • Dhimbjet e rritjes/zgjatjes te fëmijët
 • Dhimbjet nervore
 • Nxitjen e rigjenerimit

3 Efektet e xhelit/kremit Ice Power ndaj dhimbjes së muskujve:

1. Ftohja

 • Xheli i ftohtë-Ice Power Cold Gel ka një kombinim optimal të mentolit dhe etanolit
 • Ky kombinim unik e ul temperaturën e lëkurës përafërsisht 5 deri 7 gradë

Shikoni se si xheli i ftohtë -Ice Power Cold Gel ndikon në temperaturën e lëkurës

2. Kontrolli

 • Duke ulur temperaturën e lëkurës ndikon në nervat senzorikë të dhimbjes dhe vetë sistemin e dhimbjes
 • Ulja e temperaturës së lëkurës dhe efekti i ftohjes aktivizon receptorin TRPM8
 • Receptori TRPM8 i përket grupit të receptorëve të termorregullimit përmes të cilit ndikohet sinjalizimi dhe ndjesia e dhimbjes

Shikoni se si xheli i ftohtë- Ice Power Cold Gel ndikon në nivelin e receptorit: Informacion mbi dhimbjen dhe temperaturën që udhëton drejt palcës kurrizore dhe trurit

3. Qarkullimi

 • Efekti ftohës i xhelit të ftohtë Ice Power fillimisht zvogëlon qarkullimin e gjakut e pastaj pas 15 minutash, qarkullimi i gjakut fillon të rritet
 • Si rezultat i rritjes së qarkullimit të gjakut muskujt relaksohen. Rritja e qarkullimit të gjakut mbështet sistemin e vetë shërimit dhe nxit rigjenerimin.

Lexoni gjithashtu:
Ka dallim në mes të ftohtit dhe të fresktit!

Ice Power – Efikasitet i dëshmuar shkencërisht në trajtimin e dëmtimeve të indeve të buta

Mentol për qetësimin e dhimbjes

 

* Efficacy of Cold Gel for Soft Tissue Injuries; A Prospective Randomized Double-Blinded Trial. Airaksinen et al. The American Journal of Sports Medicine, Vol. 31, No. 5, 2003