Ftohtë dhe freskët

Ka dallim në mes të ftohtit dhe të fresktit

Ftohtë: Ice and Cold packs/kompresa

  • Trajtimi tradicional i ndihmës së parë është që të përdorni akull ose kompresa të ftohta për 15 minutat e para dhe të përsërisni trajtimin çdo 30 deri 60 minuta.
  • Të ftohtit lëshon endorfinë endogjene e cila prodhon një ndjenjë të mirë
    Dëmtimi i indit / morthi i shkaktuar nga të ftohtit: kristalet e akullit në inde dëmtojnë strukturat e qelizave, nervat dhe venat e vogla
  • Qarkullimi i gjakut është ngadalësuar për një periudhë shumë më të gjatë se sa zgjat efekti i ftohjes

Freskët: Xheli/Kremi i ftohtë- Ice Power Cold Gel and Crème

  • Efekti optimal i ftohjes arrihet pa rrezik të morthit ose dëmtimit të indeve
  • Ul temperaturën e lëkurës nga 5 deri në 7 gradë Celsius -> ftohje të kontrolluar
  • Fillimisht ngadalësohet qarkullimi i gjakut e pastaj pas 15 minutash rritet

Efekti optimal i ftohjes arrihet me Xhelin e ftohtë Ice Power