Products

Ice Power Cold Gel- Ice Power ладен гел

 • безбедно отстранување на болката, без примена на лекови
 • соодветен за целото семејство
 • ефективни компоненти: ментол и етанол
 • клинички докажана ефикасност*

Ice Power ладните гелови, се соодветни за:

 • болки во вратот и рамењата
 • главоболка, пропратена со мускулна тензија (притисок)
 • болки во грбот, поврзани со мускулите
 • болки при раст, кај деца
 • невралгии (болки поврзани со нервите)
 • рехабилитација и физички вежби

3С ефект на Ice Power ладниот гел и крема, при мускулна болка:

1. Ладење (Cooling)

 • Ice Power ладниот гел содржи оптимална комбинација на ментол и етанол
 • Ваквата уникатна комбинација, ја намалува температурата на кожата за приближно 5-7 степени

Погледнете како Ice Power ладниот гел делува на температурата на кожата

2. Контрола (Controlling)

 • Делува на сензорните нерви за болка и системот за болка, преку намалување на температурата на кожата
 • Намалувањето на температурата на кожата и ефектот на ладење, го активираат ТРПМ8 рецепторот
 • ТРПМ8 рецепторот, спаѓа во групата на терморегулациони рецептори, преку кои се пренесуваат сигналите и чувството (сензацијата) за болка

Погледнете како Ice Power Cold Gel делува на ниво на рецептор

3. Циркулација (Circulation)

 • Ефектот на ладење на Ice Power Cold Gel, настанува како резултат на првично намалување на циркулацијата на крвта. Потоа, после 15 минути, циркулацијата на крвта се зголемува (нормализира)
 • Како резултат на зголемувањето на циркулацијата на крвта, доаѓа до релаксирање на мускулите. Зголемувањето на циркулацијата на крвта, овозможува активирање на системот за само-заздравување и ја олеснува рехабилитацијата (обновата) на местото на повредата.

* Ефикасност на ладен гел при повреда на меко ткиво: Проспективно, рандоминизирано, двојно-слепо истражување (студија). Аираксинен и сор. Американски Журнал за Спортска Медицина, издание 31, број 5, 2003 год. ( Efficacy of Cold Gel for Soft Tissue Injuries; A Prospective Randomized Double-Blinded Trial. Airaksinen et al. The American Journal of Sports Medicine, Vol. 31, No. 5, 2003)

Повеќе информации:

Ice Power Ладен Гел и -крема за спортски повреди

Постои разлика помеѓу ладно и оладување!

Ice Power- Научно докажана ефикасност во терапијата на повредите на меките ткива

Ментол, за олеснување на болката

Take a look how Ice Power
RELIEVES YOUR PAIN

Како се употребува Ice Power Ладниот Гел (Ice Power Cold Gel)

Нанесете доволна количина од Ice Power Ладниот Гел (Ice Power Cold Gel), 3-4 пати во текот на денот, на местото на повредата, се додека болката и дискомфортот не се ублажени. Оставете го гелот да се абсорбира, не масирајте!
Ice Power Ладниот Гел (Ice Power Cold Gel) се препорачува за деца над 6 години возраст. За деца над 2 години возраст, соодветна е Ice Power Ладна Крема (Ice Power Cold Creme). Ice Power Ладниот Гел (Ice Power Cold Gel) е соодветен за употреба за време на бременост и доење, и безбеден за истовремена употреба со антикоагуланси. Да се избегнува контакт со очите, мукозните мембрани (слузокожа) и отворени рани.
Пакување: туба од 75 ml и 150 ml; шише со пумпа од 400 ml

 

Where to buy

Choose your country:

Choose your country
 • International
 • Finland
 • Sweden
 • Taiwan
 • Spain
 • Germany
 • Bulgaria
 • Slovenia
 • Poland
 • Austria
 • Croatia
 • Greece/Cyprus.GR
 • Lithuania
 • Hungary
 • Albania/Kosovo.AL
 • Slovakia
 • Estonia
 • Qatar
 • United Arab Emirates
 • Iraq
 • Latvia