Примена кај спортисти

Ice Power кај спортисти

Ментолот во производите за ладење Ice Power, ги намалува болката и воспаленијата во мускулите, настанати како резултат на физичка активност и напор, притоа зголемувајќи ја издржливоста и забрзувајќи го опоравувањето. Истражувањето укажува дека Ice Power ладниот гел, исто така го забрзува опоравувањето по повреда*. Користење на Ice Power ладен гел или крем пред и по физичка активност.

Начин на употреба на Ice Power ладната терапија кај спортисти

  • Ментолот во Ice Power гелот ја подобрува мускулната издржливост -> Нанесете Ice Power ладен гел или крем на мускулот по физичка активност, при болки во мускулите постапката повторете ја 3-4 пати дневно
  • Ментолот ја подобрува издржливоста при вежбање, зголемувајќи го влезот на кислород и намалувајќи го производството на млечна киселина во мускулите-> За зголемување на ефектите нанесете Ice Power ладна крем 15 минути пред вежбање.
  • Повторете го третманот со Ice Power ладниот гел или крем по вежбање, а доколку е неопходно постапката повторете ја два часа подоцна, зголемувајќи ги притоа ефектите од вежбањето и забрзувајќи го процесот на опоравување. При болки во мускулите повторувајте го третманот 3-4 пати дневно. Повеќе информации: Ефектот на ментолот врз болката и опоравувањето

Користете Ice Power ладен гел при спортски повреди 3-4 пати дневно до исчезнување на болката.

Постои разлика помеѓу разладување и ладење

Ладење: Мраз и ладни пакувања

  • Вообичаено прва помош подразбира употреба на мраз или ладни пакувања, во првите 15 минути, и повторување на овој третман секои 30-60 минути.
  • Ладењето ослободува ендоген ендорфин којшто дава чувство на среќа
  • Во оштетеното/смрзнато ткиво предизвикано од студ се создаваат кристали од мраз, коишто ги оштетуваат клеточните структури, нервите и малите вени.
  • Намалувањето на циркулацијата на крвта трае подолго од ефектот на ладење

Ладење: Ice Power ладен гел и крем

  • Оптималниот ефект на ладење се постигнува без ризик од смрзнатини или оштетување на ткивото
  • Намалување на температурата на кожата за 5-7 степени целзиусови –> контролирано ладење
  • Прво циркулацијата на крвта се намалува, за 15 минути подоцна таа да почне да се зголемува и подобрува

Повеќе информации:

* Докажана ефикасност- Ice Power ладниот гел го забрзува опоравувањето при повреди на меките ткива

Постои разлика помеѓу ладење и разладување