Products

Ice Power Ладно/Топло Пакување (Ice Power Cold / Hot Pack)

Ice Power Ладно/Топло Пакување (Ice Power Cold / Hot Pack) е едноставно за моделирање, висококвалитетно пакување. Ice Power гел пакувањето за повеќекратна употреба може да се применува оладено, за ослободување од болка, воспаление и оток. Воколку треба да се третира невоспалителна болка, може да се загрее, и да се употреби како топла терапија. Во случај на повреда и пролонгирана мускулна болка, се препорачува да се продолжи терапијата со Ice Power Ладниот Гел (Ice Power Cold Gel).

Packing size: 28 cm x 14 cm. Available also in an individual package together with a cloth cover.

Take a look how Ice Power
RELIEVES YOUR PAIN

Употреба на Ice Power Ладното Пакување (Ice Power Cold Pack)

 • Превенира појава на хеморагија (крварење) и го намалува отокот
 • Ја ослободува болката при повреди на меките ткива
 • Гел пакувањето за повеќекратна употреба, може да се олади во фрижидер или фрејзер. Останува флексибилно и се прилагодува на формата на телото до -27 °C
 • Нанесете го пакувањето на местото на повредата за период од 15 минути. Терапијата со ладното пакување, може да се повторува во интервали од 30-60 минути.
 • Секогаш употребувајте пешкир или компресивен завој, помеѓу кожата и ладното пакување, за да се оневозможи настанување на смрзнатини.

Како се употребува Ice Power Топло Пакување (Ice Power Hot Pack)

 • За терапија на невоспалителни болки
 • Може да се загрее во топла вода (максималната температура е + 80 °C), или во микробранова печка, потопено во сад со вода.
 • Нанесете го на местото на болката за период од 30 минути. Топлите терапии, може да се повторуваат во интервали од 3-5 часа.
 • Секогаш употребувајте пешкир или компресивен завој, помеѓу кожата и топлото пакување, за да се оневозможи настанување на изгореници.

Where to buy

Choose your country:

Choose your country
 • International
 • Finland
 • Sweden
 • Taiwan
 • Spain
 • Germany
 • Bulgaria
 • Slovenia
 • Poland
 • Austria
 • Croatia
 • Greece/Cyprus.GR
 • Lithuania
 • Hungary
 • Albania/Kosovo.AL
 • Slovakia
 • Estonia
 • Qatar
 • United Arab Emirates
 • Iraq
 • Latvia